Rotaryclub Bergum
dienstbaar, integer, afwisselend, service, netwerken & vriendschap.
 

Rotary Nederland 100 jaar!

Openingsfeest 100 jaar Rotary in Nederland
Rotary 2.0 en People of Action op het podium in het ITA Amsterdam, zo blikken we terug op de viering van 100 jaar Rotary in Nederland. Op zaterdag 28 januari 2023 vierden we in de prachtige zaal van het ITA Amsterdam  de start van de 100 jaar Rotary in Nederland activiteiten. En een feest was het.


Ook aanwezig  was Holger Knaack, past RI President. Hij had de eer, om geflankeerd door 40 exchange studenten uit alle landen, de gouverneurs en heel veel belangstellenden de gouden estafette-schop in ontvangst te nemen en de eerste meters te trappen op de E-bakfiets die door TREKbikes voor deze estafette ter beschikking is gesteld. Hiermee startte hij de emissieloze estafette: 5.000 km’s langs alle 500 clubs door heel Nederland. Onderweg wordt geld opgehaald voor allerlei goede doelen .De aftrap is gedaan !! ’s avonds laat, na de voorstelling in het ITA, kwam de Rotary E-bakfiets al aan in Diemen. De volgende dag werd de tocht vervolgd en nam de club in Landsmeer de schop in ontvangst, op naar de rest van Nederland.


100 jaar Rotary in Nederland Estafette: 5.000 KM - 500 CLUBS
De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissieloze 100 jaar Rotary Estafette die start in Noord-Holland en eindigt in Zeeland.
Van clublocatie naar clublocatie is de route uitgezet langs mooie fietspaden. Iedere zaterdag en zondag trekt de 100 jaar Rotary Estafette van club naar club. Iedere club of gezamenlijke clubs uit een regio, organiseren hun eigen activiteiten eromheen.


Ook komt de E-Bakfiets naar Noord-Nederland. Hieronder zie je de route van Drachten naar Hurdegaryp
Lengte: 34.59 km,duur 1 uur en 55 minuten, 5188 CO2 besparin en 752 Kcal energieverbruik
De bakfiets gaat op 20 mei door naar Schiermonnikoog. De Rotary gaat onderweg 'wadjutten'. Met gezamenlijke inspanning gaan we rommel van het wad halen nadat we met de boot zijn 'drooggevallen'


Hier is een foto-impressie te zien